Om Mita

Det här är historien om Mita Magnusson, grundaren till Mitas Mat.

Det började för många år sedan. Mita utbildade sig till kostrådgivare och gav ut en kokbok. År 2003 statade hon caféet, butiken och restaurangen GI-boden. Ett par år senare startade hon cateringföretaget Food for Life och levererade smakrik färdigmat till livsmedelsbutiker; till NK, ICA, COOP med flera.

Mita lanserade även flera produkter, hennes egen müsli på dinkel och utan socker, knäckebröd på dinkel med pumpa och solrosfrön och hennes egna rena proteinpulver på soja utan tillsatser.

Hela tiden fanns dock en idé om ett helt nytt matkoncept, variationsrik färdigmat, där man själv får välja hur ens tallrik ska se ut. Färdigmat som är både smakrik och näringsrik. Färdigmat som håller länge, som inte behöver slängas redan efter 4-5 dagar. Färdigmat utan onödiga tillsatser.

Mita började leta efter en producent som kunde göra hennes mat – färdigmat som skulle vara både smakrik och variationsrik, utan onödiga tillsatser och med lång hållbarhet. Det var inte lätt. Mita letade i flera år efter en producent som kunde förverkliga hennes dröm. Så äntligen! År 2017 hittade hon producenten.

Från och med våren 2018 kommer Mitas Mat att börja distribueras till dagligvaruhandeln. Hittar du inte Mitas Mat i din butik? Gå dit och tjata. Bor du i Stockholmslän eller Göteborgslän kan du även beställa hem maten här i vår webbshop.